Strukturerad data och sitemap för bättre SEO

Strukturerad data och sitemap för bättre SEO

Mera sökmotoroptimering!

Publicerad: 28/4, 2020

Modulerna nyheter, blogg samt e-handel (produktsidor) har nu kompletterats med så kallad strukturerad data, ett stycke kod som talar om för Google och andra sökmotorer att sidan innehåller just en nyhet, ett blogginlägg eller en produkt, samt vad som är rubrik, brödtext, pris, tillhörande bilder med mera. På så vis kan sökmotorerna bättre förstå innehållet på din hemsida, samt i vissa fall presentera hemsidans innehåll mer utförligt i sökresultaten (sk. "rich search results").

Vi har också lagt till en automatiskt genererad sajtkarta, eller sitemap, en fil som innehåller länkar till alla sidor, nyheter samt eventuella produktkategorier och produkter på din hemsida. Detta hjälper sökmotorerna att snabbare hitta allt innehåll på sajten, så att det registreras och hålls uppdaterat hos sökmotorn.

Fler moduler kommer allteftersom att utökas med strukturerad data, samt omfattas av den automatiska sajtkartan.

PS: Vill du av någon anledning inte använda strukturerad data, så går det att inaktivera i respektive moduls allmänna inställningar. Sidor, nyheter, produkter och annat innehåll som är inaktiverat eller dolt visas förstås inte heller i sajtkartan.

Se alla nyheter »

Kommentarer

Skriv en kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK